Скликання: 7 скликання
Сесія / комісія: 6 сесія
Тип документу: Додаток до рішення
Дата: 12.09.2019
Номер документу: 5-6/2019
Назва документу: Додаток 3 до рішення 6 сесії Неполоковецької селищної ради VІІ скликання від 12.09. 2019 року № 5-6/2019

Додаток 3

 до рішення 6 сесії Неполоковецької селищної ради

 VІІ скликання від 12.09. 2019 року № 5-6/2019

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 Селищний голова ________________

 

ДОГОВІР ОРЕНДИ №

                                                                                                    смт.Неполоківці                                                                                                «__» _____ 2019 р

_____________________________________________________________________________, (орган управління майном)

в подальшому «Орендодавець», в особі _________________________________________, що діє на підставі _________________, з одного боку, та _______________________________________ в подальшому «Орендар», в особі ________________________________________, що діє на підставі __________________ з другого боку, керуючись Законом України «Про оренду державного та комунального майна», уклали цей договір про наведене нижче:,

Предмет договору

1.1.Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування нерухоме майно, для розміщення______________ _____________________.,площею – _______ м2. (Далі – Майно), розміщене за адресою __________________________________________________ області, що перебуває в комунальній власності Неполоковецької селищної ради.

Майно на момент укладення договору (потребує/ не потребує поточного або капітального чи поточного і капітального ремонту) визначається в акті приймання – передавання за узгодженим висновком Орендодавця і Орендаря.

  1. Умови передачі орендованого майна Орендарю.

2.1. Орендар вступає в строкове платне користування Майном у термін, указаний у Договорі, але не раніше дати підписання Сторонами цього Договору та акта приймання – передавання Майна.

2.2. Передача Майна в оренду не тягне за собою виникнення в Орендаря права власності на це Майно. Власником майна є орендодавець, а Орендар користується ним протягом строку оренди.

2.3. Обовязок щодо складання акта прийому – передачі покладається на Орендодавця.

2.4. Передання майна в оренду оформлюють актом приймання-передачі (далі – акт), який є основним документом, що підтверджує факт як передання майна в оренду, так і його повернення з оренди .

3. Орендна плата

3.1. Орендна плата визначається згідно Положення про порядок та умови оренди нерухомого майна комунального майна Неполоковецької селищної ради , затвердженого рішенням______________________________________________________________________________________________________________________. Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом корегування розміру орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць.

3.2. Уразі користування майном протягом неповного календарного місяця добова орендна плата за дні користування визначається згідно з чинною Методикою розрахунку на основі орендної плати за відповідні місяці пропорційно дням користування.

3.3. Розмір орендної плати переглядається на вимогу однієї із сторін у разі зміни Методики її розрахунку, істотної зміни стану об’єкта оренди з незалежних від сторін причин та в інших випадках, передбачених чинним законодавством.

3.4. Орендна плата не нараховується та не сплачується в період канікул та в інших випадках, коли орендоване майно не використовується за призначенням відповідно до предмету дійсного договору .

3.5. У разі припинення (розірвання) Договору оренди Орендар сплачує орендну плату до дня повернення Майна за актом приймання – передавання включно. Закінчення строку дії Договору оренди не звільняє Орендаря від обов’язку сплатити заборгованість за орендною платою, якщо така виникла, у повному обсязі, ураховуючи санкції Орендодавцю.

3.6. Орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується з урахуванням пені в розмірі 0,5 % суми заборгованості за кожен день затримки (включаючи день оплати) на користь орендодавця відповідно до чинного законодавства України.

4. Використання амортизаційних відрахувань і відновлення орендованого Майна.

4.1. Передбачені законодавством амортизаційні відрахування на орендоване Майно нараховуються Орендарем і в першочерговому порядку використовуються ним на повне відновлення орендованих основних фондів.

4.2. Відновлення орендованого Майна здійснюється орендарем відповідно до умов  договору .

4.3. Для отримання згоди Орендодавця на здійснення поліпшень Орендар подає матеріали, згідно з Порядком надання орендарю згоди орендодавця на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

4.4.Орендодавець зобов'язаний попередити орендаря про особливі властивості й недоліки майна, які йому відомі і які можуть бути небезпечними для життя, здоров'я, майна орендаря або інших осіб чи призвести до пошкодження самого майна під час його використання. Орендар зобов'язаний у присутності орендодавця перевірити відповідність майна зазначеним у договорі оренди характеристикам.

5. Обов’язки Орендаря.

Орендар зобов’язується:

5.1. Використовувати орендоване Майно відповідно до його призначення  та умов цього Договору.

5.2. За актом приймання – передавання прийняти орендоване майно.

5.3. Своєчасно і у повному обсязі сплачувати орендну плату .

5.4. Забезпечувати збереження орендованого Майна, запобігти його пошкодженню і псуванню, тримати Майно в порядку, передбаченому санітарними нормами та правилами пожежної безпеки, підтримувати орендоване Майно в належному стані, не гіршому, ніж на момент передачі його в оренду, з врахуванням нормального фізичного зносу, здійснювати заходи протипожежної безпеки.

5.5. Забезпечити Орендодавцю доступ на обєкт з метою перевірки його стану і відповідності напряму використання за цільовим призначенням, визначеному цим Договором.

5.6. У разі виникнення загрози або настання надзвичайних ситуацій, пов’язаних з природною стихією: ураган, землетрус, великий снігопад, ожеледиця тощо, надавати своїх працівників для їх попередження та ліквідації наслідків.

5.7. Своєчасно здійснювати за власний рахунок поточний ремонт орендованого Майна . Ця умова Договору не розглядається як дозвіл на здійснення поліпшень орендованого Майна і не тягне за собою зобов’язання Орендодавця щодо компенсації вартості поліпшень.

  У разі якщо Орендар подає заяву на погодження Орендодавцем здійснення невідємних поліпшень орендованого Майна, він зобов’язаний  надати експертний висновок на проектно-кошторисну документацію на здійснення невідємних поліпшень.

5.8. Щомісяця до 15 числа надавати Орендодавцеві інформацію про перерахування орендної плати за попередній місяць. На вимогу Орендодавця проводити звіряння взаєморозрахунків по орендних платежах і оформляти відповідні акти звіряння.

5.9. У разі припинення або розірвання Договору повернути Орендодавцеві або підприємству/товариству, указаному Орендодавцем, орендоване Майно в належному стані, не гіршому, ніж на момент передачі його в оренду, з урахуванням нормального фізичного зносу, та відшкодувати Орендодавцеві збитки в разі погіршення стану або втрати ( повної або часткової) орендованого Майна з вини Орендаря.

5.10. Своєчасно до 30 числа поточного місяця вносити плату за комунальні послуги , на розрахунковий рахунок  Неполоковецької селищної ради . Плата за комунальні послуги, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується на користь Орендодавця відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки НБУ на дату нарахування пні від суми заборгованості на кожен день прострочення, враховуючи день оплати.

5.11. У разі зміни рахунку, назви підприємства, телефон, юридичної адреси повідомляти про це Орендодавця у тижневий строк.

5.12. Під час експлуатації майна дотримуватися правил пожежної безпеки та техніки безпеки, а також санітарних правил та норм.

5.13. Здійснити страхування орендованого майна на користь Орендодавцю згідно чинного законодавства України на строк дії цього Договору. При визначенні страхової суми за основу приймається експертна оцінка вартості орендованого майна.

 

6. Права Орендаря

Орендар має право:

6.1. Використовувати орендоване Майно відповідно до його призначення та умов цього Договору .

6.2. За згодою Орендодавця проводити заміну, реконструкцію, розширення, технічне переозброєння орендованого Майна, що зумовлює підвищення його вартості.

7. Обов’язки Орендодавця

Орендодавець зобов’язується:

7.1. Передати Орендарю в оренду Майно згідно з цим Договором за актом приймання – передавання майна, який підписується одночасно з цим Договором.

7.2. Не вчиняти дій, які б перешкоджали Орендарю користуватися орендованим Майном на умовах цього Договору.

7.3. У випадку реорганізації Орендаря до припинення чинності цього Договору переукласти цей Договір на таких самих умовах з одним із правонаступників, якщо останній згоден стати Орендарем.

7.4. У разі здійснення Орендарем невідємних  поліпшень орендованого Майна орендодавець зобовязаний здійснювати контроль за здійсненням таких поліпшень.

7.5. До 15 числа місяця, наступного за розрахунком, надавати Орендарю рахунок про оплату вартості, використаної ним електроенергії.

8. Права Орендодавця

Орендодавець має право:

8.1. Контролювати наявність, стан, напрями та ефективність використання Майна, переданого в оренду за цим Договором.

8.2. Виступати з ініціативою щодо внесення змін до цього Договору або його розірвання у разі погіршення стану орендованого Майна внаслідок невиконання або не належного виконання умов цього Договору.

8.3. Здійснювати контроль за станом Майна шляхом візуального обстеження зі складанням акта обстеження.

9. Відповідальність і вирішення спорів за Договором

9.1. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань за цим Договором сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

9.2. Орендодавець не відповідає за зобовязаннями Орендаря. Орендар не відповідає за зобовязаннями Орендодавця, якщо інше не передбачено цим Договором. Орендар відповідає за своїми зобовязаннями і за якими він є правонаступником, виключно власним майном. Стягнення за цими зобовязаннями не може бути звернене на орендоване державне Майно.

9.3. Спори, які виникають за цим Договором або в зв’язку з ним, не вирішені шляхом переговорів вирішуються в судовому порядку.

10. Строк чинності , умови зміни та припинення Договору

10.1. Цей Договір укладено строком на 1 рік, що діє з «___» ___________ ____ року до «___» ___________ _____ року включно.

10.2. Умови цього Договору зберігають силу протягом усього строку цього Договору, у тому числі у випадках коли після його укладення законодавством установлено правила, що погіршують становище Орендаря, а в частині зобовязань Орендаря щодо орендної плати до виконання зобовязань.

10.3. Зміни до умов цього Договору або його розірвання допускаються за взаємні згоди Сторін.

Зміни, що пропонуються внести, розглядаються протягом одного місяця з дати їх подання розгляду іншою Стороною.

10.4.Чинність цього Договору припиняється внаслідок:

-  закінчення строку, на який його було укладено;

- приватизації орендованого майна Орендарем;

- загибелі орендованого Майна;

- достроково за взаємною згодою Сторін або за рішенням суду;

- банкрутства Орендаря;

- ліквідації Орендаря – юридичної особи ;

10.5. Вартість невідємних поліпшень орендованого Майна, здійснених Орендарем за згодою Орендодавця, компенсується Орендодавцем після припинення (розірвання) Договору оренди або не підлягає компенсації.

10.6. У разі припинення або розірвання цього Договору Майно протягом  трьох робочих  днів повертається Орендарем Орендодавцю. У разі якщо Орендар затримав повернення Майна, він несе ризик його випадкового знищення або випадкового пошкодження.

10.7. Майно вважається поверненим Орендодавцю з моменту підписання Сторонами акта приймання – передавання. Обовязок щодо складання акта  приймання – передавання про повернення Майна покладається на Орендаря.

10.8. Додатки до цього Договору є його невідємною і складовою частиною. До цього Договору додаються: розрахунок орендної плати; акт прийому-передачі приміщення.

10.9. Взаємовідносини Сторін, не врегульовані цим Договором, регулюються чинним законодавством України.

10.10. Цей Договір укладено в 3 (трьох) примірниках, кожен з яких має однакову юридичну силу.

 

10. Платіжні та поштові реквізити Сторін

«Орендодавець»

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________             

___________________________                                          

___________________________

 

___________________________

 

 

 

 

 

 

 __________________

                                                         

________ ____________                                                                                                                                      

 

«Орендар»

 

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________             

___________________________                                          

___________________________

 

___________________________

 

 

 

 

 

 

 __________________

                                                         

________ ____________