Скликання: 8 скликання
Сесія / комісія: 21 сесія
Тип документу: проект рішення
Дата: 07.12.2022
Номер документу: -21/2022
Назва документу: Про  роботу виконавчого комітету       селищної ради у 2022 році       та стан розгляду заяв і скарг громадян       у виконкомі селищної ради.

 

                                                     Україна

НЕПОЛОКОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Чернівецького  району Чернівецької області

 

59330 Чернівецька обл. Чернівецький  район смт. Неполоківці вул.Головна,7

Код. ( 03736) тел..35-267nepolselrada@ukr.net

 

 

 

  Проект Р І Ш Е Н Н Я   № _____-21/2022           

 

 

            Від  15 грудня      2022 року                                                        15 сесія VIII скликання

 

 

     Про  роботу виконавчого комітету

      селищної ради у 2022 році

      та стан розгляду заяв і скарг громадян

      у виконкомі селищної ради.

                   

 

              Заслухавши та обговоривши інформації Ілюк В.Г. – секретаря селищної ради про роботу виконкому в 2022 році та стан розгляду заяв і скарг у виконкомі селищної ради , керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

 

  1. Інформацію Ілюк В.Г. – секретаря селищної ради про роботу виконкому селищної ради в  2022 році  – прийняти до відома.  (інформація додається).

 

  1. Інформацію Ілюк В.Г. – секретаря селищної ради про стан розгляду заяв і скарг у виконкомі селищної ради у 2022 році – прийняти до відома. (Інформація додається. )

 

 

 

Селищний голова                                              Григорій ХРАПКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                      

ІНФОРМАЦІЯ
про забезпечення вимог законодавства щодо розгляду
звернень громадян у Неполоковецькій селищній раді та роботу виконавчого комітету Неполоковецької селищної ради у 2022 році.

На виконання Указу Президента України від 07.02.2008 №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», Закону України «Про звернення громадян» та інших вимог чинного законодавства, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчим комітетом Неполоковецької селищної ради проводиться певна робота, спрямована на підвищення ефективності об’єктивного, всебічного і своєчасного розгляду звернень громадян та на забезпечення гарантування реалізації конституційного права громадян на звернення.

Розгляд письмових звернень громадян здійснюється
відповідно до вимог Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.1997 №348, письмові заяви, звернення та скарги громадян реєструються в журналі реєстрації заяв, скарг і громадян.
          Станом на 15.12.2022 року
 до виконавчого комітету Неполоковецької селищної  ради всього звернулося 2253 осіб: на особистому прийомі до селищного голови – 85, письмових звернень – 711.

Із загальної кількості звернень 92% питань вирішено позитивно, у вирішенні 3 питань відмовлено, 8% - надано роз’яснення.
Графік особистого прийому громадян у Неполоковецькій селищній  раді та виїзних прийомів розміщено на інформаційному стенді у приміщенні селищної ради та на офіційному сайті ради.

Звернення громадян на особистому прийомі фіксуються у відповідному журналі, який ведеться відповідно до номенклатури справ.
           Аналізуючи звернення мешканців громади , слід зазначити найчастіше порушувані питання: соціальні (надання матеріальної допомоги), житлово-комунального господарства (ремонт вулиць, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, ремонт багатоповерхівок), земельні відносини (спірне користування земельними ділянками), здійснення підприємницької діяльності (погодження режиму об’єктів  торгівлі), житлові (забезпечення житлом, користування житловими приміщеннями) тощо.

Для створення необхідних умов щодо реалізації соціально-економічних, особистих та інших прав громадян селищним  головою проводяться виїзні прийоми та зустрічі з мешканцями громади.

З метою ефективного вирішення найбільш проблемних питань при виконавчому комітеті створено ряд комісій по зверненню громадян за участю депутатів та представників громадськості, а саме:

- по наданню одноразової матеріальної допомоги (на 5-х засіданнях комісії було розглянуто  питання та надано допомогу 96 громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах.  На 1 заяву було відмовлено у зв’язку із смертю заявника.

 - по житловим питанням (на 2-х засіданнях комісії розглянуто 2 питань щодо прийняття на квартирний облік та про включення до списків громадян, які потребують поліпшення житлових умов).

На 13-ти засіданнях виконавчого комітету розглянуто  135  питань за зверненнями громадян, по всіх - прийнято позитивні рішення.       Протягом 2022 року відбулося 8 засідань  сесій селищної ради, на яких прийнято 99 рішень.

Секретарем селищної ради вчиняються нотаріальні дії та проводиться реєстрація актів цивільного стану. З початку 2022 року  вчинено 370   нотаріальних дій, це: довіреності різного змісту, посвідчення  заповітів, справжності підпису на документах та вірності фотокопій документів. Зареєстровано  актових записів про:

-  народження   - 18

-  одруження  -12

-  смерть - 130 .

Всього  160 актових записів цивільного стану.

На усні звернення та письмові заяви громадян станом на 15.12.2022 року по Неполоковецькій ОТГ:

  • видано всього  довідок: –  2103 ;
  • Зареєстровано місце проживання  осіб - 107 ;
  • Знято з реєстрації –  53 осіб;


        З метою інформування населення на інформаційному стенді виконавчого комітету розміщено законодавчі акти, зразки оформлення звернень, відомості про посадових осіб, що ведуть прийом громадян та інше. Інформація в разі змін оновлюється та доповнюється.
Доступ до публічної інформації, що знаходиться у володінні Неполоковецької селищної  ради, здійснюється згідно Порядку опрацювання та розгляду запитів про надання публічної інформації в селищній  раді, затвердженого розпорядженням селищного голови від 31.05.2019 № 68-р. З метою недопущення порушень права кожного громадянина на доступ до публічної інформації, відповідальна особа здійснює контроль за дотриманням розгляду запитів та підготовкою проектів відповідей відділами селищної  ради.

За 2022 рік  до Неполоковецької селищної  ради надійшло 5 запитів про надання публічної інформації. Інформація на запити про надання публічної інформації була надана у встановлені законом терміни та у повному обсязі.

Виконавчим комітетом проводиться системна робота, спрямована на створення необхідних умов для реалізації прав громадян при письмових та усних зверненнях, а саме:

-ведеться планування даної роботи;
- щоквартально проводиться аналітична робота з питань звернень громадян;
- робота із зверненнями громадян організовується за принципом доступності та відкритості.

Працівниками виконкому та комісіями порушені у зверненнях питання вивчаються у повному обсязі, усі звернення громадян розглядаються у встановлені терміни, своєчасно надаються обґрунтовані відповіді, а на засіданнях виконавчого комітету та сесіях селищної ради приймаються рішення.

Робота зі зверненнями громадян залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності виконавчого комітету, а стан роботи зі зверненнями громадян знаходиться на особистому контролі у селищного  голови.

 

Секретар селищної ради                                                        Валентина ІЛЮК