Скликання: 8 скликання
Сесія / комісія: 22 сесія
Тип документу: проект рішення
Дата: 23.12.2022
Номер документу: -22/2022
Назва документу: Про Неполоковецький селищний бюджет на 2023 рік
Прикріплені файли:
  1. Додаток1 (0.02 МБ)
  2. Додаток 3 (0.02 МБ)
  3. Додаток4 (0.02 МБ)
  4. Додаток6 (0.02 МБ)
  5. Додаток7 (0.01 МБ)

                                                                                       

УКРАЇНА

                         НЕПОЛОКОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

                   Чернівецького району Чернівецької області

                    59330 Чернівецька обл. Кіцманський район смт. Неполоківці вул.Головна,7

                                                    Код. ( 03736) тел..35-267 nepolselrada@ukr.net

 

                                                  

                                                  ПРОЕКТ РІШЕННЯ 

 

 

    Від 21 грудня  2022 року                                                      

Про Неполоковецький  селищний бюджет на 2023 рік

1. Пропонується визначити на 2023 рік:                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

   - доходи місцевого бюджету у сумі 55241102 гривень, у тому числі доходи загального фонду місцевого бюджету 54628952 гривень  та  доходи  спеціального  фонду  місцевого бюджету 612150 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

- видатки  місцевого  бюджету  у  сумі 55241102 гривень,  у  тому  числі  видатки  загального  фонду  місцевого  бюджету 54628952 гривень  та  видатки  спеціального  фонду  місцевого  бюджету  612150 гривень;

  -оборотний   залишок   бюджетних   коштів   місцевого   бюджету в розмірі 55241 гривень, що становить 0,1 відсотка видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом;

-резервний  фонд   місцевого  бюджету  у  розмірі 286000 гривень,  що становить 0,5 відсотка видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом.

 

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштівмісцевого бюджету на 2023 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2023 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4до цього рішення.

4. Затвердити розподіл витрат місцевого бюджету на реалізаціюмісцевих /регіональних програм у 2023 році  згідно додатоку 6 цьогорішення.  

5. Затвердити додаток 7 «Відомча  класифікація видатків селищногобюджету»;

6. Установити, що у загальному фонді місцевогобюджету на 2023 рік:

1) до доходів загального фонду місцевих бюджетів належать доходи, визначені частиною першою статті 64 Бюджетного  кодексу  України,  та  міжбюджетні трансферти з державного та місцевих бюджетів.

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені статтею   72 Бюджетного кодексу України;

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду місцевого бюджету на 2023 рік: 

1) У частині  доходів  є  надходження, визначені статтями 691 Бюджетного кодексу України, а також такі надходження відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України 2023 рік":

2) У частині  фінансування  є  надходження, згідно статті 72Бюджетного кодексу України;

8. Визначити на 2023 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками місцевого бюджету видатки загальногофонду на:

- оплату праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

- соціальне забезпечення;

- поточні трансферти місцевим бюджетам;

- забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобамиреабілітації, виробами медичного призначення для індивідуальногокористування;

- компенсація процентів, сплачуваних банком та/або іншими фінансовимиустановами за кредитами, отриманими громадянами набудівництво (реконструкцію) чи придбання житла;

- оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури;

- оплату енергосервісу

          10  Відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України надати правоНеполоковецькому селищному голові Храпку Григорію Васильовичу в межахпоточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадахрозміщення тимчасово вільних коштів селищного бюджету на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетногоперіоду, а також шляхом придбання державних цінних паперів.

11 Надати право селищному голові Храпку Григорію Васильовичу отримувати  позики на покриття тимчасових касових розривів місцевого бюджету, пов'язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів  України, відповідно до статей 43, 73 Бюджетного кодексуУкраїни.

       У разі відсутності селищного голови (відпустка, відрядження,  тимчасова непрацездатність) виконання обов’язків селищного голови з правом першого підпису, підпису фінансових, бухгалтерських та банківських  документів, оформлення відповідних документів та укладання договорів, додаткових угод  на отримання позик на покриття тимчасових касових розривів в органах Державної казначейської служби України покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів.

12. Встановити що відповідно до статті 43 Бюджетного кодексу України обслуговування бюджетних коштів у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ здійснюється органами Казначейства України.

         13. Головному розпоряднику коштів селищного бюджету забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

          1) Затвердження паспортів бюджетних програм  протягом 45 днів з дня набирання чинності цим рішенням.

        2) Здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

        3) Забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

                   - здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2023 року;

               - оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів.

        14.  Головному розпоряднику коштів селищного бюджету забезпечити у повному обсязі в першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання тощо.Затвердити ліміти споживання енергоносіїв  у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

 

 

 

 

 

 

            15. Відповідно до частини 10 статті 23 і частини 7 статті 108 Бюджетного кодексу України  делегувати  сільському голові повноваження у період між сесіями протягом року приймати розпорядження щодо збільшення (зменшення) обсягу дохідної та видаткової частин селищного бюджету в разі надання, проводити перерозподіл бюджетних асигнувань між кодами програмної та економічної класифікації загального та спеціального фонду; збільшення (зменшення) обсягів міжбюджетних трансфертів з Державного бюджету, місцевих бюджетів, з наступним внесенням змін до рішення про селищний бюджет шляхом подачі цього розпорядження на затвердження чергової сесії селищної ради.

       16. Установити, що в тих випадках, коли депутати селищної ради вносять пропозиції щодо виділення додаткових асигнувань з селищного бюджету, вони повинні одночасно подавати пропозиції, спрямовані на відповідне поповнення доходів або скорочення інших видатків селищного бюджету.

             17. Делегувати селищному голові повноваження укладати та підписувати договори на передачу коштів (міжбюджетних трансфертів) між місцевими бюджетами на підставі прийнятих рішень.

                   18. Рішення сесії селищної ради «Про Неполоковецький селищний бюджет на 2023 рік» набирає чинності з 01 січня 2023 року і діє до 31 грудня 2023 року.

           19. Додатки  1,3,4,6,7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

           20. Секретарю селищної ради опублікувати Рішення сесії селищної ради «Про Неполоковецький селищний бюджет на 2023 рік» в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

        21. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань бюджету, фінансів та планування соціально-економічного розвитку.

 

 

 

 

   Селищний голова​             ​​       Григорій ХРАПКО