Скликання: 7 скликання
Сесія / комісія: 5 сесія
Тип документу: Порядок денний сесії Неполоковецької селищної ради
Дата: 12.06.2019
Номер документу: 1-5/2019
Назва документу: Про стан контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення
Прикріплені файли:
  1. результат поіменного голосування (0.76 МБ)

                                                     Україна

НЕПОЛОКОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Кіцманського району Чернівецької області

Виконавчий комітет

59330 Чернівецька обл. Кіцманський район смт. Неполоківці вул.Головна,7

Код. ( 03736) тел..35-267nepolselrada@ukr.net

 

 

 

 Р І Ш Е Н Н Я              

 

 

            Від  12 червня     2019 року                                                             №   1-5/2019

 

         

      Про стан контролю за додержанням земельного

      та природоохоронного законодавства, використанням

      і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного

      та місцевого значення.

 

 

                        Заслухавши та обговоривши інформацію Миронюка Миколи Петровича – начальника відділу земельних відносин селищної ради про стан контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного  та місцевого значення, керуючись ст. 33 б п.1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія селищної ради  відзначає, що на території населених пунктів селищної ради проводиться певна робота з даного питання: землевпорядниками селищної ради видаються вказівки по усуненню недоліків, допущених юридичними та фізичними особами в питаннях землеволодіння та землекористування, здійснюється поступова інвентаризація земель та контроль за використанням земель за призначенням, порушники земельного законодавства притягуються до відповідальності. Враховуючи вищевикладене, керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст..33б п.1, Земельним Кодексом України,  селищна  рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

            1. Інформацію Миронюка М.П. – начальника відділу земельних відносин селищної ради про стан контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного  та місцевого значення -  прийняти до відома.(Інформація додається).

            2. Відділу земельних відносин  селищної ради і надалі строго контролювати стан використання земельних ділянок фізичними та юридичними особами, матеріали про порушення земельного законодавства подавати у відповідні контролюючі органи та на розгляд адміністративної комісії при селищній раді.

3. Рекомендувати депутатам селищної ради на своїх виборчих округах провести відповідну роботу з виборцями з роз’яснення земельного законодавства, по недопущенню забур’яненості земельних ділянок та раціональному їх використанню.

.         4. Вільні земельні ділянки із земель запасу Неполоковецької селищної ради першочергово надавати учасникам бойових дій (АТО).

       5.Керівникам підприємств, організацій і установ, незалежно від форм власності, фізичним особам – підприємцям:

           5.1.? У своїй роботі постійно дотримуватися вимог чинного земельного, природоохоронного законодавства та законодавства щодо використання і охорони земель.

          5.2.? Право користування земельними ділянками оформити відповідними документами.

          5.3.? Встановити особистий контроль за дотриманням зобов’язань щодо плати за землю та інших податків і зборів, передбачених чинним законодавством України.

         5.4.? Земельні ділянки, що перебувають у користуванні (власності), використовувати виключно за цільовим призначенням.

         5.5.? Не допускати забруднення земель, розповсюдження карантинних бур’янів.

         5.6. Доручити відділу земельних відносин /начальник відділу Миронюк М.П./ письмово повідомити Агрофірму «Оршівська» та АТЗТ «Мирне» про заборону використання пестицидів та агрохімікатів у районі Джерела в с. Оршівці на відстані, що допускається чинним законодавством.

         5.7. Заборонити сільськогосподарським підприємствам на  території селищної ради обробляти земельні ділянки повітряним способом.

          6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію.

 

 

Селищний голова                                    Г.В.Храпко