До відома жителів ОТГ!

На Буковині відновлено прийом громадян у центрах зайнятості

На території адміністративно-територіальних одиниць регіону (районі чи місті обласного значення), на якій за результатами оцінки епідемічних показників рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановлений «зелений», «жовтий»  або «помаранчевий»  рівень епідемічної небезпеки відновлено прийом громадян у центрах зайнятості. На території регіону «червоного» рівня епідемічної небезпеки робота з клієнтами буде здійснюватися із суворим дотриманням заходів безпеки.

Обслуговування громадян, зокрема, прийом осіб, котрі шукають роботу та зареєстрованих безробітних, надання інформаційних та консультаційних послуг, пов’язаних з працевлаштуванням, здійснюється  безпосередньо у приміщеннях міських та районних філій  Чернівецького обласного центру.

Прийом громадян у центрах зайнятості відбувається з певними обмеженнями:

  • відвідувачі мають перебувати у приміщенні центру зайнятості в одягнених засобах індивідуального захисту;
  • під час перебування у приміщенні центру зайнятості відвідувачі мають дотримуватися соціальної дистанції не менше 1,5 метра;
  • працівники центру зайнятості можуть обмежувати чисельність осіб, які одночасно перебувають у приміщенні центру зайнятості.

Громадяни, які виявили намір отримати статус безробітного, подають відповідні заяви у такі способи:

  • особисто, під час відвідування центру зайнятості;
  • через портал державних послуг «Дія», за наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Нагадуємо, що особи, які подавали документи для реєстрації у службі зайнятості у скриньку або електронною поштою, мають на перше відвідування кар’єрного радника принести оригінали документів.