Управління Держпраці у Чернівецькій області інформує про запровадження інформаційного сайту про  небезпечну (нехарчову) продукцію, виявлену на споживчому ринку.

Інтернет - ресурс запроваджено  Міністерством економіки України.

Будь хто зі споживачів у кілька кліків може переглянути у відповідних рубриках необхідну йому інформацію.

Комунікаційний  ресурс працює за посиланням:   http://uvaga.gov.ua/uk/Main/Category/Category

Варто також зазначити, що на сайті містяться корисні посилання та поради, які допоможуть  споживачам вибрати якісну нехарчову продукцію.

Також наявна інформація щодо захисту їхніх прав.

Так, у разі порушення прав громадяни  можуть звернутися до суду або органу державного ринкового нагляду. Звернення розглядаються у встановлений чинним законодавством термін.

Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 року за № 1069  затверджено перелік органів державного ринкового нагляду та сфери їх відповідальності.

Оскільки, органи ринкового нагляду становлять єдину систему, то одним із  них  визначено Державну службу України з питань праці, а в регіоні   - Управління Держпраці у Чернівецькій області. 

Так, до сфери відповідальності Держпраці та її територіального органу належать:  прості посудини високого тиску; ліфти і компоненти безпеки для ліфтів; канатні дороги для перевезення пасажирів, їх вузли та пристрої безпеки; обладнання, що працює під тиском; засоби індивідуального захисту; вибухові матеріали промислового призначення; обладнання та захисні системи, призначені для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах ; машини та устаткування; рухоме обладнання, що працює під тиском; знаки безпеки і захисту здоров’я працівників; обладнання, що використовується ззовні приміщень.

У разі, якщо споживач має необхідність звернутися до органу ринкового нагляду, а саме до Управління Держпраці у Чернівецькій області, це можна зробити за адресою:

58003, м. Чернівці, вул. Зелена, 3;
 тел./факс (0372) 55-37-24;
 e-mail: dsp@cv.dsp.gov.ua