Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та очікуваної вартості предмета закупівлі

ДК 021:2015: 15890000-3 ‒ «Продукти харчування та сушені продукти різні» Продуктові набори до Дня Захисника України

 

(відповідно до пункту 4постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710
«Про ефективне використання бюджетних коштів»)

 

1. Предмет закупівлі: ДК 021:2015: 15890000-3 ‒ «Продукти харчування та сушені продукти різні» Продуктові набори до Дня Захисника України

2. Вид процедури: відкриті торги з особливостями.

3. Номер оголошення закупівлі: UA-2024-09-18-013163-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 

Місце надання послуг:

  • 59330, Чернівецька область, Чернівецький район, с-ще Неполоківці, вул.Головна,7;

  Неполоковецька селищна рада Чернівецького району Чернівецької області 

 

                                Склад  одного продуктового набору:

 

№ з/п

Назва, характеристика товару

продуктового набору

 

 

Опис

Одиниця виміру

Кількість

1

Олія соняшникова

 

Олія рафінована, прозора, без осаду, смак та запах притаманні олії соняшниковій, без стороннього присмаку, гіркоти та запаху, розфасована у пляшки з полімерного матеріалу, герметично закупорені ковпачками з полімерних матеріалів згідно з чинною нормативною документацією. ДСТУ 4492

Строк придатності – 12 міс.

Вага нетто однієї упаковки не менше 1 л.

шт

1

2

Цукор (фасований)

Цукор-пісок: смак солодкий, без сторонніх присмаків та запахів. Колір – білий. Консистенція – сипуча, без грудок. Розчинність у воді – повна, розчин повинен бути прозорим, без нерозчинного осаду, механічних або інших сторонніх домішок. Фасування не менше 1 кг. ДСТУ 4623

шт

1

3

Макарони

 

Колір однотонний з кремовим або з жовтим відтінком, відповідний сорту борошна.

Смак і запах властивий даному виду виробів, без стороннього присмаку і запаху. Не допускаються сторонні включення, хруст від мінеральних домішок, ознаки плісняви. Поверхня гладенька, дозволяється незначна шорсткість. Строк придатності на момент постачання товару не менше 80% загального терміну зберігання.

 Фасування  1 кг. Клас перший. ДСТУ 7043

 

шт

1

4

 Рис фасований

 

Рис шліфований, сорт перший.

Колір зерен рису  білий з різними відтінками.

Запах притаманний рисовій крупі без сторонніх запахів, не затхлий, не цвілий.

Смак притаманний рисовій крупі без сторонніх запахів, присмаків, не кислий, не гіркий.

Не заражений шкідниками. Фасування 1 кг.

ДСТУ 4965

 

шт.

1

5

 Гречка

 

Крупа гречана ядриця, гатунок перший, швидкорозварювана.

Має бути чистою, без сторонніх домішок, зернистою, ядра цілі, відділені від жорстких плодових оболонок, коричневого з різним відтінками кольору.

Смак і запах характерний гречаній крупі без затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів, присмаків, не кислий,  не гіркий.

Не заражений шкідниками.

Фасування 0,9 кг.  ДСТУ 7697

 

шт.

1

6

Консерва м’ясна (свинина) 500 гр.

Відповідно стандартів ДСТУ, вміст м’яса повинен бути 56%, решта - жир, бульйон, прянощі. Шматочки м’яса повинні бути приблизно одинакової ваги (30 г) та не розвалюватись після того, як їх дістати з відкритої банки. М’ясо повинно мати гарний запах та смак, без стороніх присмаків. Шматки м’яса повинні бути темно - червоного кольору, а жир зверху банки – білого чи жовтуватого, зовнішній вигляд продукту вцілому повинен бути однорідним без каламутного осаду. Кінцевий строк споживання на дату відвантаження товару повинен складати не менше 80% від терміну придатності, визначеного виробником

Фасування у скляних банках вагою 500 гр.

шт

1

7

Згущене молоко,

370 гр

Молоко незбиране згущене з цукром 8,5% жирності має бути білого кольору з кремовим відтінком, рівномірного за всією масою. Консистенція однорідна за всією масою, без відчутних кристалів молочного цукру. Молоко згущене повинне бути характерного солодкувато-солонуватого присмаку, притаманному пряженому молоку, без сторонніх запахів і присмаків. Банки чисті без деформації, етикетка ціла, міцно приклеєна, без забруднень з чітким текстом. На поверхні банок не повинно бути темних плям, вздуттів. Кінцевий строк споживання на дату відвантаження товару повинен складати не менше 80% від терміну придатності, визначеного виробником.

Фасування – жерстяні банки  вагою 370 гр. 

ДСТУ 4274 .

шт

1

8

Борошно 2 кг

Колір - білий або білий із жовтим відтінком

Запах – властивий пшеничному борошну, без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий.

Смак – властивий пшеничному борошну, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.

Вміст мінеральної домішки - при розжовуванні борошна не повинно відчуватись хрускоту.

Зольність у перерахунку на суху речовину - не більше 0,55%; клейковина сира - не менше 24,0 %.

Товар поставляється в споживчій (транспортній) тарі, що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність товару, його товарний вигляд, забезпечує збереження його споживчих властивостей, а також якість та безпеку під час транспортування і зберігання.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам

шт

1

9

Вермішель

 

Колір однотонний з кремовим або з жовтим відтінком, відповідний сорту борошна.

Смак і запах властивий даному виду виробів, без стороннього присмаку і запаху. Не допускаються сторонні включення, хруст від мінеральних домішок, ознаки плісняви. Поверхня гладенька, дозволяється незначна шорсткість. Строк придатності на момент постачання товару не менше 80% загального терміну зберігання.

 Фасування  1 кг. Клас перший. ДСТУ 7043

 

шт

1

10

Консерва рибна

1.Консерви рибні (сардини натуральні з додаванням олії, сардина атлантична в олії, масова частка риби не менше 70 %, олії не менше 10 %) повинні відповідати ДСТУ (ГОСТ) 10119:2009 «Консерви із сардин атлантичних і тихоокеанських в олії. Технічні умови (ГОСТ 10119-2007, IDT)», ГСТУ 15-70-2001 «Консерви рибні натуральні та натуральні з додаванням олії. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Консерви рибні повинні бути розфасовані в металеві банки (ДСТУ 7771:2015 «Банки металеві для консервів. Технічні умови»). Маса нетто консерви в банці повинна бути 230 г або 240 г.  Внутрішня поверхня банок і кришок повинна бути вкрита шаром лаку або емалі або їх суміші або іншими матеріалами дозволеними до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Маркування банки повинно бути здійснено методом літографії або на етикетці, виконаній типографічним та іншим способами, із зазначенням такої інформації визначеної ГОСТ 11771-93 «Консерви та пресерви з риби та морепродуктів. Пакування та маркування».

Маркування повинно наноситись способом, який забезпечує чіткість читання із застосуванням матеріалів для маркування, які дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України.

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Строк (термін) придатності до споживання консерви в день їх постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

 

шт

1

11

Паштет м’ясний 220 г

Паштет повинен бути  з М’яса яловиче 60% або куряче,або свиняче, цибуля ріпчаста пасерована, жир (свинячий, яловичий), морква свіжа, вода питна, борошно пшеничне вищого гатунку, сіль кухонна харчова, прянощі мелені: перець чорний, перець запашний, мускатний горіх. Без ознак зіпсованості. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки (не менше, ніж) 90%.

Фасування у скляних банках вагою 220 гр

шт

1

12

Печиво (2 види)

 Товар. ПЕЧИВО З ФРУКТОВОЮ НАЧИНКОЮ повинно відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 3781:2014 «Печиво. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. У зазначеного товару масова частка загального цукру в перерахунку на суху речовину (за сахарозою) не повинна бути більше ніж 20 % від загальної маси. Печиво повинно бути ваговим.

Строк придатності печива цукрового на момент переходу права власності від переможця торгів до замовника повинен складати не менше ніж 170 діб до кінцевого терміну придатності

2. Пакування і тара . Вагове печиво повинно бути укладено рядами на ребро в ящики з гофрованого картону масою нетто не більше ніж 15 кг. Між рядами печива повинна бути прокладена смужка з картону чи щільного паперу, а кожен горизонтальний шар перекладений пергаментом, під пергаментом, пергаміном, парафіновим чи обгортковим папером. Транспортне маркування необхідно виконувати відповідно до ГОСТ 14192-96. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року та вимогам ДСТУ

 

Товар. ПЕЧИВО ДО ЧАЮ

шт

1

13

Кава розчинна

Кава розчинна. Колір: темно-коричневий, однорідний по інтенсивності. Смак і аромат: добре виражений, легка солодкість та кислинка. Не припускається сторонні присмаку і запах. На упаковці вказана дата закінчення терміну придатності, час виробництва. Обжарка – середня. Сорт – вищий. Вага – 1000 г. відповідність ГОСТ 6805-97 та/або іншим еквівалентним ТУ

шт

1

14

Шоколад 90 г

Шоколад плитка не менше 90 г. без домішків та не пошкоджена. Товар повинен відповідати ДСТУ 3924-2000 та/або еквівалентним ТУ У

шт

1

15

Консервована кукурудза

1. Кукурудза цукрова консервована 1 сорту повинна відповідати ДСТУ 7164:2010 «Кукурудза цукрова консервована. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Кукурудза цукрова консервована повинна бути розфасований у металеві банки з лаковою внутрішньою поверхнею (тара) місткістю не більше 0,5 дм3 , що закупорюються металевими кришками. Всі пакувальні матеріали та тара повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 7164:2010 «Кукурудза цукрова консервована. Технічні умови». Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

 

шт

1

 

Всього:  300 (триста) наборів.

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ:

 

ДК 021:2015: 15890000-3 ‒ «Продукти харчування та сушені продукти різні» Продуктові набори до Дня Захисника України

 

Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація (технічне завдання) до предмета закупівлі

 

            - Продуктові набори повинні бути розфасовані в поліпропіленові пакети. Ціна пакету включається в ціну набору.

Пакет для фасування з ручками (майка) (340 мм * 600 мм)

 

Якщо технічні вимоги до товару містять посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами. Після кожного такого посилання слід вважати наявний вираз «або еквівалент».

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», вказаному ДСТУ, ГОСТ.

 

Якісні характеристики

Документи, що підтверджують якісні характеристики товару та подаються учасниками в складі пропозиції:

- Сертифікат на систему управління безпечністю харчових, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюзі», сфера сертифікації: Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками, цукром, шоколадом і кондитерськими виробами, молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами, м'ясом і м'ясними продуктами, фруктами н овочами; послуги вантажного автомобільного транспорту категорія харчового ланцюга: F (підкатегорія FI), G підкатегорія (GI, GII). Сертифікат повинен бути виданий на ім'я учасника, органом із сертифікації який повинен бути акредитованим Національним агентством з акредитації України та бути чинний момент подання тендерної пропозиції.

- Дотримання строків придатності продуктів харчування.

Заходи із захисту довкілля - лист в довільній формі:

- Транспорт, що поставляє продукти, має відповідати діючим санітарним нормам та правилам;

-  Тара має відповідати діючим санітарним нормам та правилам;

-  Товар має відповідати нормам Закону України «Про якість та безпечність харчових продуктів та продовольчої сировини».

 

Учасник самостійно та за власний рахунок проводить:

  • обов’язкове формування продуктового набору в зручну тару;
  • доставку товару, до місць його використання, спеціальним транспортом та забезпечує зберігання і якість товару, і який обладнаний у відповідності з вимогами щодо транспортування швидкопсувних вантажів, які діють на даному виді транспорту при дотриманні відповідних температурних режимів, затвердженими Санітарними правилами.

 

Товар повинен бути переданий у тарі та (або) упакований звичайним для нього способом в упаковку, що забезпечує збереження товару цього роду за звичайних умов зберігання і транспортування та відповідає встановленим вимогам, встановленим актами цивільного законодавства, стандартам. Маркування згідно діючих ДСТУ.

 

        Учасник (постачальник) повинен здійснити доставку Товару за адресою Замовника, виконати завантажувально-розвантажувальні, логістичні та інші необхідні роботи і послуги, що є необхідними і пов’язаними з доставкою Товару. Зазначені витрати включаються у вартість Товару під час подання Пропозиції.

 

При виявленні Замовником дефектів цільності товару, простроченого терміну придатності товару, будь-чого іншого, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару – Учасник повинен замінити товар в асортименті та кількості вказаній в письмовій заявці Замовника.

 

   Вартість одного продуктового набору визначена на підставі проведеного моніторингу цін та відповідно до Додатку 3 Рішення сесії № 1-36/2024 Неполоковецької селищної ради від 23.04.2024 року по КПКВК 0113242 «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення», і не повинна перевищувати 833,33 грн.

 

Обгрунтування розміру бюджетного призначення :  відповідно до Додатку 3 Рішення сесії № 1-36/2024 Неполоковецької селищної ради від 23.04.2024 року по КПКВК 0113242 «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення»

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 250 000,00 грн. з ПДВ.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснювалось на підставі Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 №275 із застосуванням методу порівняння ринкових цін: пошук інформації про ціну товару здійснювався шляхом аналізу загальнодоступної інформації про ціну, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі спеціалізованих торгівельних майданчиках.