Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та очікуваної вартості предмета закупівлі

Яйця столові курячі

 

(відповідно до пункту 4постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710
«Про ефективне використання бюджетних коштів»)

 

1. Предмет закупівлі: Яйця столові курячі

 

2. Вид процедури: запит ціни пропозицій.

3. Номер оголошення закупівлі: UA-2024-10-31-005116-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 

Місце надання послуг:

  • 59330, Чернівецька область, Чернівецький район, с-ще Неполоківці, вул.Головна,7;

  Неполоковецька селищна рада Чернівецького району Чернівецької області 

 

                                Склад  одного продуктового набору:

 

№ з/п

Назва, характеристика товару

продуктового набору

 

 

Опис

Одиниця виміру

Кількість

1

Яйця курячі

 

ДСТУ 5028:2008 «Яйця курячі харчові. Технічні умови»

шт

2 000

 

 

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ:

 

Яйця столові курячі

Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація (технічне завдання) до предмета закупівлі

 

Яйце куряче столове 1 категорії (сорту) повинне відповідати ДСТУ 5028:2008 «Яйця курячі харчові. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Яйця курячі столові 1 категорії (сорту) чисті, цілі, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху. Колір шкарлупи природний (білий, коричневий, кремовий). Допускається на шкарлупі яєць наявність крапок та смужок (слідів від дотику яйця з підлогою клітки або транспортера для збирання яєць) не більше 1/8 їх поверхні. На шкарлупі яєць не допускається наявність кров'яних плям та посліду. При зовнішньому огляді яєць недопустимі дефекти: тріщини з течією, забрудненість, насічка (невелика тріщина), м'ятий бік (пошкодження шкаралупи при цілісності підшкарлупних оболонок). Білок чистий, щільний, світлий, прозорий, без сторонніх включень. Жовток ледь видимий під час овоскопування, контури не окреслені, займає центральне або злегка зміщене положення, може злегка рухатися під час обертання яйця, без кров’яних плям або смужок. Повітряна камера може бути деяка рухливість, висота не більше ніж 6 мм.

Термін зберігання продукту не перевищує 25 діб, не враховуючи дня знесення, при температурі від 0°С до +20°С, відносна вологість у складських приміщеннях – у межах від 70% до 75%. Строк зберігання може бути продовжений до 33 днів за умови зберігання від 0°С до 5°С та відносній вологості 85% - 88%.

Маса одного яйця дорівнює від 53 г до 62,9 г, маса 10 яєць не менше 540 г, маса 360 яєць не менше 19,4 кг.

Пакування і тара: Повинна забезпечувати збереження даного виду продукції при її транспортуванні та зберіганні: повинна бути міцною, сухою та чистою. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України.

Маркування: Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року. Маркування має бути виконане державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90% від загального терміну зберігання.

 

   Вартість одного продуктового набору визначена на підставі проведеного моніторингу цін не повинна перевищувати 4,25 грн.

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 8 500,00 грн. з ПДВ.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснювалось на підставі Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 №275 із застосуванням методу порівняння ринкових цін: пошук інформації про ціну товару здійснювався шляхом аналізу загальнодоступної інформації про ціну, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі спеціалізованих торгівельних майданчиках.