Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та очікуваної вартості предмета закупівлі

Крупи для закладів освіти; 15610000-7 Продукція борошномельно-круп'яної промисловості за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

(відповідно до пункту 4постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710
«Про ефективне використання бюджетних коштів»)

 

1. Предмет закупівлі: Крупи для закладів освіти; 15610000-7 Продукція борошномельно-круп'яної промисловості за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

 

2. Вид процедури: відкриті торги з особливостями.

3. Номер оголошення закупівлі: UA-2023-12-25-008015-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 

Місце надання послуг:

  • 59330, Чернівецька область, Чернівецький район, с-ще Неполоківці, вул.Головна,7;

  Неполоковецька селищна рада Чернівецького району Чернівецької області 

 

Назва предмета закупівлі

Крупи для закладів освіти; 15610000-7 Продукція борошномельно-круп'яної промисловості за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

Код ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

15610000-7 Продукція борошномельно-круп'яної промисловості за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

Кількість поставки товару

горох – 370 кг, крупа гречана – 370 кг, крупа вівсяна – 130 кг, крупа кукурудзяна – 155 кг, крупа пшенична – 190 кг, крупа манна – 165 кг, борошно пшеничне– 700 кг, пшоно – 75 кг, рис – 510 кг, булгур – 85 кг

Місце поставки товару

  • Неполоковецький заклад дошкільної освіти (адреса : смт.Неполоківці, вул.Заводська, 2 Чернівецький район,Чернівецька область)

-  Берегометський  заклад дошкільної  освіти (адреса : с.Берегомет, вул.Головна,  20 Чернівецький район,Чернівецька область)

- Оршовецький заклад дошкільної освіти (адреса : с.Оршівці, вул.Чернівчана, 14-А, Чернівецький район,Чернівецька область)

-  Реваківський ліцей Неполоковецької селищної ради ( адреса: с.Реваківці, вул.І.Франка.7, Чернівецький район Чернівецька область)

Строк поставки товару

до 31.12. 2024 року включно

Борошно пшеничне вищого ґатунку

 

Колір - білий або білий із жовтим відтінком

Запах – властивий пшеничному борошну, без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий.

Смак – властивий пшеничному борошну, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.

Вміст мінеральної домішки - при розжовуванні борошна не повинно відчуватись хрускоту.

Зольність у перерахунку на суху речовину - не більше 0,55%; клейковина сира - не менше 24,0 %.

Товар поставляється в споживчій (транспортній) тарі, що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність товару, його товарний вигляд, забезпечує збереження його споживчих властивостей, а також якість та безпеку під час транспортування і зберігання.

Форма пакування: поліпропіленові мішки з мішками-укладками або інші рівноцінні за показниками якості мішки, що дозволені для використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я масою нетто від 2 кг з маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.

Крупа пшенична

Часточки подрібненого зерна пшениці мають бути повністю відокремлені від плодових і насіннєвих оболонок, сірувато- білуватого, або жовтого кольору, зі смаком і запахів. Фасування від 0,7 кг з маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.

Крупа Кукурудзяна

 

Крупа повинна бути не зіпріла, без теплового пошкодження під час сушіння, мати властивий здоровому зерну запах (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів), колір притаманний даному виду.

Фасування вагою від 0,5 кг з маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.

Рис

Колір білий, без сторонніх присмаків, не затхлий, не цвілий, не кислий, не гіркий. Вологість не більш 15%

Не допускається: забрудненість шкідниками, червоні ядра, не очищені  зерна.

Відповідність іншими вимогами діючого санітарного законодавства України.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.

Без ГМО.

Фасування - від 0,7 кг, з маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Крупа вівсяна

 

Білого кольору з кремовим чи жовтим відтінком, притаманний крупі смак та запах, бути чистими, сухими, без затхлості та плісняви, вологість не повинна перевищувати норми, фасування у прозорій або картонній упаковці. Продукція повинна відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування. Фасування від 1 кг з маркуванням на кожній пакованій одиниці..

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.

Крупа Гречана

Ядриця має бути чистою, без сторонніх домішок, зернистою, ядра цілі, відділенні від жорстких плодових оболонок, коричневого з різними відтінками кольору. Не допускається забруднення шкідниками.

Смак і запах характерний гречаній крупі без затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів.

Фасування від 0,7 кг, з маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.

Якість повинна відповідати нормам ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

Пшоно

Пшоно повинно мати жовтий колір, притаманний пшону з характерним смаком і запахом, без затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів.

Фасоване в упаковку вагою від 1 кг з маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.

Булгур

Сухий булгур повинен мати золотистий відтінок. Фасування у прозору упаковку, вагою от 0,4 кг до 1 кг з маркуванням на кожній пакованій одиниці. Не допускається наявність пошкодженої шкідниками, ураженої хворобами продукції. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Якість товару повинна  відповідати ДСТУ, ГОСТ, ТУ та інших документів, що діють на території України. залишки термінів зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80% загального терміну зберігання.

Крупа манна

Запах – властивий манній крупі без цвілого, затхлого та інших сторонніх запахів. Ядро цільне без стороннього запаху, суха вологість не повинна перевищувати норм. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Товар повинен відповідати ДСТУ

Фасування від 0,7 кг, з маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.

 

горох

Колото лущений, полірований складається з окремих сімядолей жовтого та зеленого кольору з гладкою поверхнею і закругленими краями

Фасування від 0,7 кг, з маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо, відповідати санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.

 

 

2.         Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі:

2.1. Кінцевий термін реалізації товару, що постачається, повинен складати не менше як 80 %*90 % від встановленого загального терміну зберігання. На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано дату виготовлення товару.

3. Вимоги щодо якості предмет закупівлі

Якість товару повинна відповідати умовам/ вимогам, встановленим чинним законодавством України для цієї категорії Товару. Технічні та якісні характеристики Товару повинні відповідати чинним нормативним актам (державним стандартам / технічним умовам / нормам).

Документи, що підтверджують якість товару подаються Учасником Замовникові на кожну партію товару окремо. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО».

4. Вимоги до предмета закупівлі:

4.1. Товар повинен відповідати вимогам якості та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам, установленим для товару даного виду.

4.2. При поставці товару копії супровідних документів, що підтверджують якість та безпечність товару надаються на кожну партію товару (посвідчення (сертифікат, тощо) якості, або декларація виробника, де вказується дата виготовлення, умови та термін зберігання, або висновки Державної санітарно-епідеміологічної служби, інші документи, що передбачені чинним законодавством України).

4.4. Поставка (передача) товару здійснюється дрібними партіями, транспортом учасника-переможця (спеціалізованим транспортом учасника-переможця з дотриманням санітарно-гігієнічних умов зберігання та перевезення товару, температурного режиму тощо), не менше двох разів на тиждень в період в період з 08:30 до 16.30год

 

5.         Вимоги до учасника.

5.1. Для підтвердження відповідності тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам щодо предмета закупівлі, учасник у складі тендерної пропозиції надає технічну специфікацію.

5.2. Послуги, які обов’язково надає учасник та включає в ціну товару, що становить предмет цієї закупівлі:

5.3. Вартість товару включає всі витрати Учасника, пов’язані з його доставкою за адресою Замовника. Затрати на транспортування до місця поставки, навантаження, розвантаження та страхування товару несе Учасник.

5.4 В заклад забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт і він повертається.

5.5. Транспортування товару у заклади здійснюється автотранспортом учасника відповідно до Правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні. Постачання продукції повинно здійснюватися спеціальним автотранспортом, дозволеним Міністерством Охорони здоров’я України для контактування з продуктами харчування.

5.6. Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

5.7. У разі виявлення неякісного  товару або такого, що не відповідає умовам договору,    Учасник зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку Замовника.

5.8.Обсяги закупівлі товару можуть бути зменшені залежно від реального фінансування видатків Покупця.

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 119 987,50 грн. з ПДВ.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснювалось на підставі Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 №275 із застосуванням методу порівняння ринкових цін: пошук інформації про ціну товару здійснювався шляхом аналізу загальнодоступної інформації про ціну, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі спеціалізованих торгівельних майданчиках.