Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та очікуваної вартості предмета закупівлі Молоко та згущене молоко для закладів освіти; 15510000-6 Молоко та вершки за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710
«Про ефективне використання бюджетних коштів»)
1. Предмет закупівлі: Молоко та згущене молоко для закладів освіти; 15510000-6 Молоко та вершки за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника
2. Вид процедури: відкриті торги з особливостями.
3. Номер оголошення закупівлі: UA-2023-12-25-007804-a
4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Місце надання послуг:
- 59330, Чернівецька область, Чернівецький район, с-ще Неполоківці, вул.Головна,7;
Неполоковецька селищна рада Чернівецького району Чернівецької області
Назва предмета закупівлі |
Молоко та згущене молоко для закладів освіти; 15510000-6 Молоко та вершки за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника |
Код ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника |
15110000-6 Молоко та вершки за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника |
Кількість поставки товару |
Молоко – 4 300 л, молоко згущене – 20 кг |
Місце поставки товару |
- Берегометський заклад дошкільної освіти (адреса : с.Берегомет, вул.Головна, 20 Чернівецький район,Чернівецька область) - Оршовецький заклад дошкільної освіти (адреса : с.Оршівці, вул.Чернівчана, 14-А, Чернівецький район,Чернівецька область) - Реваківський ліцей Неполоковецької селищної ради ( адреса: с.Реваківці, вул.І.Франка.7, Чернівецький район Чернівецька область) |
Строк поставки товару |
до 31.12. 2024 року включно |
молоко
|
Молоко повинне відповідати умовам ДСТУ 2661:2010, які діють на момент проведення процедури закупівлі. Виготовлене тільки з коров’ячого молока, призначене для безпосереднього вживання в їжу. Жирність 3,2 % пастеризоване. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Термін придатності продукції повинен складати на момент поставки не менше 90% від загального терміну придатності товару. Повинне бути маркування щодо відсутності ГМО. Тара, в якій постачається продукт, повинна відповідати діючим вимогам. Кожна партія повинна супроводжуватись документами (накладними, документами, які засвідчують якість та безпеку). Маса нетто: 1000 g (г)/1 кг Умови зберігання: зберігати при температурі 4 ± 2ºС. Строк придатності: 9 d (діб), при виконанні умов зберігання. Склад: молоко-сировина коров'яче, молоко коров’яче знежирене. Поживна (харчова) цінність 100 g (г) продукту: жири — 3,2 g (г), з них насичені — 2,15 g (г); білки — 2,8 g (г); вуглеводи — 4,7 g (г), з них цукри — 4,7 g (г); сіль — 0,17 g (г). Енергетична цінність (калорійність) на 100 g (г) продукту: 247 kJ (кДж) (59 kcal (ккал)). Кінцева дата споживання «Вжити до» та номер партії зазначені на упаковці. Умови зберігання: зберігати при температурі 4 ± 2ºС. Строк придатності: 9 d (діб), при виконанні умов зберігання. Органолептичні показники: Зовнішній вигляд та консистенція: Однорідна рідина без осаду, пластівців білка та грудочок жиру. Смак і запах: Чисті, без сторонніх, не притаманних свіжому молоку присмаків та запахів. З легким присмаком пастеризації. Колір: Білий, рівномірний за всією масою. Фізико-хімічні показники Масова частка жиру – 3,2% Масова частка білка, не більше – 2,8% Кислотність – 18Т Густина – 1027 кг/м3 |
Молоко згущене |
Молоко незбиране згущене з цукром 8,5% жиру - повинно відповідати вимогам ДСТУ 4274:2019. Доброякісне, чисте, свіже, однорідної консистенції, з характерним солодкуватим присмаком, без стороннього запаху. Рівномірного по всій масі білого з кремовим відтінком кольору, без згустків. Не повинно бути: бродіння, кислоти, зміни кольору, стороннього смаку та запаху. Масова доля жирів не менше 8,5%. Молоко згущене повинно бути розфасоване в металеві банки масою 380 г. Термін зберігання не більше 12 місяців. Товар повинен мати залишковий термін придатності не менше 80% від дати виготовлення Повинне бути маркування щодо відсутності ГМО.
|
2. Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі:
2.1. Кінцевий термін реалізації товару, що постачається, повинен складати не менше як 80 %*90 % від встановленого загального терміну зберігання. На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано дату виготовлення товару.
3. Вимоги щодо якості предмет закупівлі
Якість товару повинна відповідати умовам/ вимогам, встановленим чинним законодавством України для цієї категорії Товару. Технічні та якісні характеристики Товару повинні відповідати чинним нормативним актам (державним стандартам / технічним умовам / нормам).
Документи, що підтверджують якість товару подаються Учасником Замовникові на кожну партію товару окремо. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО».
4. Вимоги до предмета закупівлі:
4.1. Товар повинен відповідати вимогам якості та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам, установленим для товару даного виду.
4.2. При поставці товару копії супровідних документів, що підтверджують якість та безпечність товару надаються на кожну партію товару (посвідчення (сертифікат, тощо) якості, або декларація виробника, де вказується дата виготовлення, умови та термін зберігання, або висновки Державної санітарно-епідеміологічної служби, інші документи, що передбачені чинним законодавством України).
4.4. Поставка (передача) товару здійснюється дрібними партіями, транспортом учасника-переможця (спеціалізованим транспортом учасника-переможця з дотриманням санітарно-гігієнічних умов зберігання та перевезення товару, температурного режиму тощо), не менше двох разів на тиждень в період в період з 08:30 до 16.30год
5. Вимоги до учасника.
5.1. Для підтвердження відповідності тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам щодо предмета закупівлі, учасник у складі тендерної пропозиції надає технічну специфікацію.
5.2. Послуги, які обов’язково надає учасник та включає в ціну товару, що становить предмет цієї закупівлі:
5.3. Вартість товару включає всі витрати Учасника, пов’язані з його доставкою за адресою Замовника. Затрати на транспортування до місця поставки, навантаження, розвантаження та страхування товару несе Учасник.
5.4 В заклад забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт і він повертається.
5.5. Транспортування товару у заклади здійснюється автотранспортом учасника відповідно до Правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні. Постачання продукції повинно здійснюватися спеціальним автотранспортом, дозволеним Міністерством Охорони здоров’я України для контактування з продуктами харчування.
5.6. Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.
5.7. У разі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, Учасник зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку Замовника.
5.8.Обсяги закупівлі товару можуть бути зменшені залежно від реального фінансування видатків Покупця.
Очікувана вартість предмета закупівлі: 110 200,00 грн. з ПДВ.
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснювалось на підставі Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 №275 із застосуванням методу порівняння ринкових цін: пошук інформації про ціну товару здійснювався шляхом аналізу загальнодоступної інформації про ціну, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі спеціалізованих торгівельних майданчиках.