ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі ДК 021-2015 (CPV) 55320000-9 – Послуги з організації харчування Номенклатурна позиція ДК 021-2015 (CPV) 55321000-6 – Послуги з готування їжі (послуги з організації харчування пільгових катег
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі ДК 021-2015 (CPV) 55320000-9 – Послуги з організації харчування Номенклатурна позиція ДК 021-2015 (CPV) 55321000-6 – Послуги з готування їжі (послуги з організації харчування пільгових категорій школярів загальноосвітніх навчальних закладів Неполоковецької селищної ради) розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб його категорія:
Неполоковецька селищна рада Чернівецького району Чернівецької області; код ЄДРПОУ 04417033; категорія замовника - Юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади, зазначений у пункті 1 частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі»
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021-2015 (CPV) 55320000-9 – Послуги з організації харчування Номенклатурна позиція ДК 021-2015 (CPV) 55321000-6 – Послуги з готування їжі (послуги з організації харчування пільгових категорій школярів загальноосвітніх навчальних закладів Неполоковецької селищної ради)
Вид процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями
Ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2023-12-25-008728-a
Очікувана вартість предмета закупівлі: 365 000,00 грн. без ПДВ
Обґрунтування очікуваної вартості: Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено загальнодоступною інформацією щодо цін та асортименту товарів, яка міститься у відкритих джерелах (у тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель "Prozorro" та на аналогічних торгівельних електронних майданчиках, дані спеціалізованих інформаційно-аналітичних видань, офіційних статистичних видань, в тому числі іноземних, тощо). Інформацію, отриману шляхом проведення запиту потенційним постачальникам щодо ціни та наявності відповідного товару, згідно примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: за пунктом 3 розділу ІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.
Розмір бюджетного призначення: 365 000,00 грн на період з 01.01.2024 по 31.05.2024 рр. (місцевий бюджет)
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Місце та обсяг надання послуг:
з/п |
Повна назва навчального закладу |
Адреса фактичного місцезнаходження навчального закладу |
*Кількість учнів
|
|||
кількість учнів (пільга 100 %) |
кількість учнів (пільга 50 %) |
Кількість днів |
||||
1 |
Оршовецький ліцей Неполоковецької селищної ради |
с.Оршівці, вул.Незалежності,11, Чернівецький район, Чернівецька область |
45 |
2 |
89 |
|
2 |
Неполоковецький ліцей неполоковецької селищної ради |
Смт.Неполоківці, вул.Шевченка,35, Чернівецький район, Чернівецька область |
25 |
12 |
89 |
|
Кількість діто-днів 7476 |
Учасник повинен у складі своєї пропозиції конкурсних торгів надати наступні документи:
1.В листі Виробник повинен гарантувати Замовнику надання послуг Учаснику у терміни, кількості та з рівнем якості заявленої Замовником у тендерній документації
2.В навчальні заклади забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув.На недоброякісний товар складається акт та товар повертається постачальнику.
3.Харчування учнів повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до віково-статевих особливостей, а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305.
|
4.Учасник розраховує ціну послуги відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню для різних вікових груп, що також враховують особливі дієтичні потреби здобувачів освіти/дітей (у разі їх наявності), потребу у лікувальному харчуванні (у разі прийняття відповідного рішення засновником закладу) та сезонність (осінь, зима, весна, літо). Послуги з організації харчування. (Послуги з організації харчування учнів пільгових категорій), а також приготування їжі будуть здійснюватися виключно в приміщеннях їдалень та харчоблоків навчального закладу. Кількість учнів може змінюватися відповідно до фактичного відвідування. Чотиритижневе сезонне меню комплексних обідів для одноразового харчування учнів згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (в меню виконавця обов’язково повинно входити гаряче харчування (обіди) з першими стравами). Надане меню повинно обов»язково бути погоджене з Виконавець повинен знаходитися в межах території неполоковецької громади, що дозволяє надавати послуги своєчасно та у відповідному стані.
5.Учасник у пропозиції також враховує, що протягом року змінюється кількісний склад учнів.
6.Учасник під час надання послуг повинен передбачити заходи із захисту довкілля, а саме надати гарантійний лист в довільній формі в якому гарантує застосування заходів із захисту довкілля.
7 .Учасник повинен забезпечити необхідну кількість штатного персоналу для приготування їжі, миття посуду, прибирання харчоблоку, видачі готових страв, повного сервірування столів та прибирання столів.Персонал, який планується залучати безпосередньо до приготування їжі, повинен мати медичні книжки з результатами проходження періодичних профілактичних медичних оглядів, та інші необхідні документи, в т.ч. і документи про відповідну професійну освіту оформлені у відповідності до діючого законодавства.
8.Продукти, які використовуються під час приготування їжі, повинні мати всі необхідні відповідно до законодавства документи, що підтверджують їх якість та безпечність, та відповідати гігієнічним вимогам до харчових продуктів.Під час надання послуг та приготування їжі учасник забезпечує безперешкодний доступ на харчоблок працівникам замовника, здійснюючим контроль і нагляд, для проведення перевірки відповідності виробництва, зберігання і використання харчових продуктів.
9.Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати їдальню достатньою кількістю столового та кухонного посуду, кухонного інвентаря, спеціального та санітарного одягу, миючими і дезінфікуючими засобами, здійснювати технічне обслуговування та поточний ремонт обладнання харчоблоку, здійснювати централізоване прання санітарного одягу, вживати заходи щодо забезпечення дотримання правил пожежної безпеки.
10.Протягом надання послуг учасник повинен мати холодильне обладнання для 3-х добового резервного запасу сировини для забезпечення організації харчування в навчальному закладі.
Мати холодильне обладнання для збереження сировини за групами. Мати у штатному розписі технічний персонал з обслуговування холодильного та технологічного обладнання. Надання послуг повинно здійснюватися лише при наявності умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом харчоблоку. Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати належний санітарний стан харчоблоку замовника.
11.Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати збереження приміщень та обладнання, розташованого в харчоблоку замовника. У разі необхідності здійснювати проведення поточних ремонтів приміщень, інженерних мереж та відшкодування завданих збитків.
12. Учасник повинен надати замовнику послуги, якість яких відповідає наступним нормативним документам:
- Вимогам спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України 242/329 від 01.06.2005 «Про порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах».
- Вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»
- Вимогам Закон України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 № 142-V
- Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України № 116 від 02 лютого 2011 року (із змінами).
- Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР.
- Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб».