Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та очікуваної вартості предмета закупівлі

Овочі та фрукти для закладів освіти; 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

(відповідно до пункту 4постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710
«Про ефективне використання бюджетних коштів»)

 

1. Предмет закупівлі: Овочі та фрукти для закладів освіти; 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

 

 

2. Вид процедури: відкриті торги з особливостями.

3. Номер оголошення закупівлі: UA-2023-12-25-005178-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 

Місце надання послуг:

  • 59330, Чернівецька область, Чернівецький район, с-ще Неполоківці, вул.Головна,7;

  Неполоковецька селищна рада Чернівецького району Чернівецької області 

 

                                Склад  одного продуктового набору:

 

Назва предмета закупівлі

Овочі та фрукти для закладів освіти; 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

Код ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

Кількість поставки товару

буряк столовий – 240 кг, капуста свіжа – 1610 кг, морква – 3220 кг, цибуля – 1850 кг, огірок свіжий – 270 кг, помідор свіжий – 220 кг, яблука – 640 кг, лимон – 50 кг, банан – 450 кг, апельсин – 125 кг

Місце поставки товару

  • Неполоковецький заклад дошкільної освіти (адреса : смт.Неполоківці, вул.Заводська, 2 Чернівецький район,Чернівецька область)

-  Берегометський  заклад дошкільної  освіти (адреса : с.Берегомет, вул.Головна,  20 Чернівецький район,Чернівецька область)

- Оршовецький заклад дошкільної освіти (адреса : с.Оршівці, вул.Чернівчана, 14-А, Чернівецький район,Чернівецька область)

-  Реваківський ліцей Неполоковецької селищної ради ( адреса: с.Реваківці, вул.І.Франка.7, Чернівецький район Чернівецька область)

Строк поставки товару

до 31.12. 2024 року включно

Буряк столовий

Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, типові для сорту за формою і забарвленням, без обрізаних врівень з плечиками коренеплоду.  М’якоть без білих кілець в розрізі.

Якість – не гірше за вимоги ДСТУ 7033:2009. Без ГМО.

 

Капуста свіжа

Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі з щільною або менш щільною структурою типовою для ботанічного сорту, без стороннього запаху і присмаку, не ушкодженні сільськогосподарськими шкідниками, не підморожені. Не допускається капуста,  що загнила, із стороннім запахом. 

Якість – не гірше за вимоги ДСТУ 7037:2009. Без ГМО.

 

Морква

Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів'ялі, не тріснуті, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, без черешків, без пошкодження плічок коренеплоду. З яскраво-оранжевою  м’якоттю, з невеликою серцевиною. Без стороннього запаху і присмаку.

Якість – не гірше за вимоги ДСТУ 7035:2009. Без ГМО.

 

Цибуля

 

зовнішній вигляд відбірні цибулини, визрілі, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеними верхніми лусочками,  висушеною шийкою від 2 до 5 см включно. Не пошкоджена шкідниками і хворобами, без механічних пошкоджень. Без ГМО. Якість - відповідно до ДСТУ 3234-95. Строк придатності товару повинен становити не менше 80% від терміну зберігання продукції.

Огірок свіжий

середніх та пізніх термінів достигання, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Повинні бути свіжими, цілими, чистими, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі. Колір відповідно до сорту, без плям.

Якість – не гірше за вимоги ДСТУ 3247-95. Без ГМО.

 

Помідор свіжий

середніх та пізніх термінів достигання, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Повинні бути свіжими, цілими, чистими, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі. Колір відповідно до сорту, без плям.

Якість – не гірше за вимоги ДСТУ 3246-95. Без ГМО.

 

Яблука

 ДСТУ 8133:2015 «Яблука свіжі середніх та пізніх термінів достигання. Технічні умови», Яблука Без ГМО. Плоди достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Колір відповідно до сорту, без плям. Діаметр яблука не менше ніж 70 мм.

Лимон

 Зовнішній вигляд - плоди свіжі, чисті, не уродливі, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами, з рівно зрізаною біля основи плоду плодоніжкою. Допускаються плоди з відпавшою, але не вирваною плодоніжкою. Запах та смак властиві свіжим лимонам, без постороннього запаху та присмаку. Забарвлення від світло-зеленої до жовтої. Допускаються плоди з прозеленю. Не допускається плоди зелені, підморожені та загнивші. Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО).

Банан

середніх та пізніх термінів достигання, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Повинні бути свіжими, цілими, чистими, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі. Колір відповідно до сорту, без плям.

апельсин

Якість повинна відповідати нормативно-правовим документам, чинних на території України. Повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, незів’ялими. свіжі, чисті, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення. Середнього розміру. Без ГМО.

 

 

2.         Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі:

2.1. Кінцевий термін реалізації товару, що постачається, повинен складати не менше як 80 %*90 % від встановленого загального терміну зберігання. На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано дату виготовлення товару.

3. Вимоги щодо якості предмет закупівлі

Якість товару повинна відповідати умовам/ вимогам, встановленим чинним законодавством України для цієї категорії Товару. Технічні та якісні характеристики Товару повинні відповідати чинним нормативним актам (державним стандартам / технічним умовам / нормам).

Документи, що підтверджують якість товару подаються Учасником Замовникові на кожну партію товару окремо. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО».

4. Вимоги до предмета закупівлі:

4.1. Товар повинен відповідати вимогам якості та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам, установленим для товару даного виду.

4.2. При поставці товару копії супровідних документів, що підтверджують якість та безпечність товару надаються на кожну партію товару (посвідчення (сертифікат, тощо) якості, або декларація виробника, де вказується дата виготовлення, умови та термін зберігання, або висновки Державної санітарно-епідеміологічної служби, інші документи, що передбачені чинним законодавством України).

4.4. Поставка (передача) товару здійснюється дрібними партіями, транспортом учасника-переможця (спеціалізованим транспортом учасника-переможця з дотриманням санітарно-гігієнічних умов зберігання та перевезення товару, температурного режиму тощо), не менше двох разів на тиждень в період в період з 08:30 до 16.30год

4.5.  Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 р. №142-V, «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», від 15.08.2006 р. №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», від 01.06.2005 № 242/329 «Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» від 06.09.2005 № 2809-15 зі змінами, «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-ІІІ, іншим нормативно-правовим актам, що регулюють суспільні відносини у цій сфері та відповідним вимогам державних стандартів, не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок.

 

5.         Вимоги до учасника.

5.1. Для підтвердження відповідності тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам щодо предмета закупівлі, учасник у складі тендерної пропозиції надає технічну специфікацію.

5.2. Послуги, які обов’язково надає учасник та включає в ціну товару, що становить предмет цієї закупівлі:

5.3. Вартість товару включає всі витрати Учасника, пов’язані з його доставкою за адресою Замовника. Затрати на транспортування до місця поставки, навантаження, розвантаження та страхування товару несе Учасник.

5.4 В заклад забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт і він повертається.

5.5. Транспортування товару у заклади здійснюється автотранспортом учасника відповідно до Правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні. Постачання продукції повинно здійснюватися спеціальним автотранспортом, дозволеним Міністерством Охорони здоров’я України для контактування з продуктами харчування.

5.6. Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

5.7. У разі виявлення неякісного  товару або такого, що не відповідає умовам договору,    Учасник зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку Замовника.

5.8.Обсяги закупівлі товару можуть бути зменшені залежно від реального фінансування видатків Покупця.

 

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 259 000,00 грн. з ПДВ.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснювалось на підставі Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 №275 із застосуванням методу порівняння ринкових цін: пошук інформації про ціну товару здійснювався шляхом аналізу загальнодоступної інформації про ціну, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі спеціалізованих торгівельних майданчиках.