ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі Послуги з організації харчування учнів пільгової категорії 5-11 класів Оршовецького та Неполоковецького ліцеїв Неполоковецької селищної ради ДК 021:2015 - 55320000-9 Послуги з організації харчування

розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб його категорія:

Неполоковецька селищна рада Чернівецького району Чернівецької області; код ЄДРПОУ 04417033категорія замовника - Юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади, зазначений у пункті 1 частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі»

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Послуги з організації харчування учнів пільгової категорії 5-11 класів Оршовецького та Неполоковецького ліцеїв Неполоковецької селищної ради ДК 021:2015 - 55320000-9 Послуги з організації харчування

Вид процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями

Ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2024-10-21-014111-a

Очікувана вартість предмета закупівлі: 173 800,00 грн. з ПДВ

Обґрунтування очікуваної вартості: Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено загальнодоступною інформацією щодо цін та асортименту товарів, яка міститься у відкритих джерелах (у тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель "Prozorro" та на аналогічних торгівельних електронних майданчиках, дані спеціалізованих інформаційно-аналітичних видань, офіційних статистичних видань, в тому числі іноземних, тощо). Інформацію, отриману шляхом проведення запиту потенційним постачальникам щодо ціни та наявності відповідного товару, згідно примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: за пунктом 3 розділу ІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 із змінами.

Розмір бюджетного призначення: 173 800,00 грн на період вересень-грудень 2024 рік (місцевий бюджет)

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Місце та обсяг надання послуг:

 

 

з/п

Повна назва навчального закладу
(код ЄДРПОУ)

Адреса фактичного місцезнаходження навчального закладу

кількість учнів

 

Кількість днів

 

1

Оршовецький ліцей Неполоковецької селищної ради

с.Оршівці, вул.Незалежності,11, Чернівецький район, Чернівецька область

40

40

2

Неполоковецький ліцей неполоковецької селищної ради

с-ще Неполоківці, вул.Шевченка,35, Чернівецький район, Чернівецька область

39

40

Кількість діто-днів 3 160

 

Учасник зобов’язаний чітко дотримуватися порядку організації харчування, встановленого нормативно-правовими актами, зокрема:

  • Законом України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 № 142-V,
  • Порядком організації харчування учнів у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом МОЗ і МОН від 01.06.2005 № 242/329;
  • Порядком надання послуг з харчування учнів у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116.

     -     Наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 

           01.06.2005 № 242/329 «Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих 

           закладах»

    -     Наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 

          15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у 

          дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», у тому числі щодо 

          заборони м'яса та яєць водоплаваючої птиці, субпродуктів, що містять синтетичні барвники, 

  • Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини» та інших.
  • вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305.

 

  

 Послуги з організації харчування учнів повинні надаватися безпосередньо на базі їдальні навчального закладу з використанням власного обладнання та обладнання цього закладу, в тому числі технологічного обладнання, підсобних приміщень та буфету закладу.

    Організація харчування учнів загальноосвітніх закладів проводиться щоденно під час навчального періоду.

    Харчування учнів здійснюється Учасником відповідно до щоденних меню.

    Учасник зобов’язаний надати в складі тендерної пропозиції розроблене відповідно до норм Постанови КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24 березня 2021 р. № 305 чотиритижневе сезонне меню, згідно якого надається тендерна пропозиція.

    Учасник зобов’язаний забезпечити приготування їжі високої якості, проведення щоденного  бракеражу страв (готової продукції) за участю працівників Замовника.

    Приготування харчування здійснюється з продуктів Учасника переможця.

    Продукти харчування та продовольча сировина повинні надходити до навчального закладу разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість. Продукти повинні бути   безпечні, належної якості, без вмісту токсичних речовин та генетично модифікованих організмів.   

   Якість товару повинна відповідати показникам якості та безпеки, встановленим законодавством України на відповідний вид продукції.

  Приготовлені страви повинні бути свіжими, належної якості та відповідати встановленим Державним санітарним правилам і нормам.

Працівники кухні зобов’язані дотримуватись існуючих санітарно-гігієнічних вимог (працювати за наявності діючих особистих медичних книжок, у відповідному одязі, бути чистими, не приступати до роботи у випадках наявності інфекційних захворювань, тощо).

Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та готової продукції покладається

на постачальника, організацію (підприємство), що забезпечують харчування учнів.

Виконавець забезпечує суворе дотримання правил прийому сировини, наявність сертифікатів якості та термінів придатності продуктів, а також дотримання правил санітарно-гігієнічних вимог при приготуванні.

Виконавець забезпечує належне санітарне утримання виробничих приміщень, обладнання, інвентаря, а також контролює дотримання працівниками виконавця правил особистої гігієни;

Під час навантаження, транспортування, розвантаження та зберігання тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України.