Фото без опису

Чернівецька обласна служба зайнятості активно співпрацює з роботодавцями, надаючи їм інформацію про зміни у законодавстві та наслідки нелегальної зайнятості. Порушення трудового законодавства може призвести до фінансової відповідальності для юридичних та фізичних осіб-підприємців. Служба також пропонує послуги у підборі кваліфікованих працівників та надає компенсації роботодавцям за працевлаштування безробітних, включаючи осіб з інвалідністю, учасників бойових та переселенців.

Легальне працевлаштування надає працівникам ряд прав, включаючи вільний вибір професії та місця роботи, гарантоване отримання грошової винагороди, безпечні умови праці, відпочинок, захист від незаконного звільнення та соціальний захист у випадку втрати працездатності чи роботи.

Важливо пам'ятати, що економічні та соціальні гарантії надаються лише у випадку офіційної, легальної зайнятості. Тіньова зайнятість може призвести до вищого доходу, але тільки легальна праця гарантує права щодо робочого часу, відпустки, умов праці, охорони праці, страхових виплат та пенсійних виплат у майбутньому.

 

З питань підбору працівників необхідно звернутися до найближчого центру зайнятості або до фахівців Чернівецького обласного центру зайнятості за телефоном (0372) 95 02 11.